Солариуми и соларна козметика - SolarPower Солариуми и соларна козметика - SolarPower
Лампите са сърцето на солариума
Те са причината да придобием тен
Те стимулират производството на витамин Д

Лампи за солариум


Всички собственици на солариуми искат да предложат най-доброто на своите клиенти. Правилния избор на лампите за вашия солариум е от съществено значение за удовлетвореността и безопасността на клиентите ви и за успеха на вашето соларно студио или салон. Но как да изберем най-добрите лампи за солариум? Такова решение е винаги трудно, защото трябва да се търси оптималтия компромис между цена и качество. Но в едно трябва да сте сигурни - струва си да имате най-добрите лампи във вашият солариум.

SolarPower предлага лампи за солариум от най-високо качество на най-добра цена. Лампите които предлагаме са произведени от германската компания JW Group GmbH. Това е компанията, която произвежда най-известните марки лампи за солариум, а именно Cosmedico, Wolff System и Original Hanau. Тази компания произвежда също така и лампи за най-известните марки солариуми. 

Как да изберете лампи за вашия солариум?

Най-важното в избора е да се уверите в качеството и полезния живот на лампите за солариум.

Качество на лампите за солариум

Някой търговци предлагат лампи за солариум, които не е ясно къде са произведени. Най-често срещаната фраза е "Произведено в ЕС", което не е достатъчно, за да се гарантира качеството на лампите. Също така, някой търговци рекламират лампите си като произведени от фирмите, които произвеждат солариуми (Ergoline, megaSun и т.н). Няма  такова нещо - защото нито една компания, която произвежда солариуми не произвежда лампи за солариуми. Те просто оборудват солариумите си с лампи с тяхното лого произведени във фабриките за лампи.
Лампите за солариум, които предлагаме са произведени в JW Sales GmbH - Германия и сертифицирани по ISO 9001. Напълно автоматизирания производствен процес осигурява оптимално управление на всички продукти и параметрите на процеса. Само най-добрите в света ултравиолетови луминесцентни материали и висококачествено стъкло се използват в производството на тези лампи.

Полезен живот на лампите за солариум

Много е важно да се знае продължителността на полезния живот на лампите за солариум. За съжаление много дистрибутори за да не губят клиенти обявяват продължителност на живота на лампите по-дълъг от реалния. Това води само до загуба на съществуващи клиенти поради лошите резултати впоследствие. Лампите за солариум обикновено не изгарят бързо. Те могат да светят в продължение на няколко хиляди часа, но това въобще не означава, че те са ефективни. Некачествените лампи губят бързо своята ефективност, въпреки че продължават да работят.
В зависимост от вида им, предлаганите от SolarPower лампи за солариум гарантират между 800 и 1000 часа оптимален режим на работа. Тези лампи са върхът на технологичното развитие. Какво означава това: стабилна и постоянна мощност на излъчване в рамките на полезния живот на лампите, по-добър енергиен баланс, по-кратки соларни процедури и като резултат един дълготраен, естествен и прекрасен тен.

Производителност на лампите за солариум

Широко разпространена практика сред търговците на лампи за солариум е да рекламират тяхната производителност чрез съотношението UVB/UVA. Имайте предвид, че това съотношение е абсолютно недостатъчно за да се оцени мощта или производителността на дадена лампа и най-често заблуждава. Прост пример:

ако имаме:
Лампа 1 (с условни параметри UVB/UVA=2% и UVA=100) и
Лампа 2 (с условни параметри UVB/UVA=3% и UVA=50),
то тогава:
Лампа 1: UVB=2% от 100=2. Тогава реално UVB=2
Лампа 2: UVB=3% от 50=1.5 Тогава реално UVB=1.5
В крайна сметка се оказа, че Лампа 1 (с по-ниският коефицент UVB/UVA%) доставя много повече и UVB и UVA от Лампа 2 (с по-високият коефицент UVB/UVA%).

Освен показателя UVB/UVA% има още множество фактори, които определят качеството и производителността на лампите. Но тука нещата опират найстина до сериозни познания, които много от търговците не притежават и затова бъдете внимателни при избора си на лампи за солариум.
Ефективната лампа за соларим трябва да има добре балансиран спектър от ултравиолетова светлина, доставяща както UVA, така и UVB в необходимите количества и съотношение, за да постигне един красив и безопасен тен.

Цена на лампите за солариум

Цената винаги е един от най-важните фактори при вземането на решение за покупка. За да осигурим най-добри цени ние си партнираме директно с производителите на лампи за солариум. Затова съотношението цени/качество при нас е най-изгодно за нашите клиенти. Лесно е да се каже, че ниската цена означава спестяване, но това не винаги е така. Някой лампи за солариум струват по-малко защото са направени от по-евтини и некачествени материали. Това естествено води до по-малко ефективни лампи и до по-кратък полезен живот.
Използването на висококачествени материали води до по-дълъг експлоатационен живот, както и до по-добри резултати от соларните процедури. Тъй като живота на висококачествената лампа е по-дълъг, тя ще се използва за повече процедури, а резултатите от тях ще бъдат много по-добри. Закупуването на висококачествени лампи означава, че първоначално може да платим малко повече, но в дългосрочен план спестяваме много.

 

SolarPower поддържа най-широката гама от лампи за солариум на склад в България. При нас ще намерите лампи за всички видове солариуми и колариуми. Без значение от какви лампи се нуждаете (УВ, колагенови, колатенови, за тяло, за лице, за рамена..) - ще ги намерите в SolarPower. Предлагаме лампи Cosmedico, Wolff System, SolarPower, Original Hanau, megaSun, Ergoline и други. Когато изберете SolarPower, получавате премиум лампи с качество произведено в Германия, най-добра цена

УВ лампи за солариум
УВ лампи за солариум

SoalrPower предлага ултравиолетови лампи от най-високо качество за всички видове солариуми. Със тези високоефективни лампи ще направите перфектният ъпгрейд на вашия солариум и ще извлечете максималната мощност от него. Лампите гарантират продължителен полезен живот, отличен енергиен баланс, стабилна и постоянна мощност на излъчване и като резултат един дълготраен, естествен и прекрасен тен.

Колагенови лампи за колариум
Колагенови лампи за колариум

Колагеновите лампи за колариум излъчват светлина в червения спектър с дължини на вълните, които стимулират организма в производството на колаген, еластин и хиалуронан и по този начин спомагат за естественото подмладяване на кожата. Светлината от колагеновите лампи се абсорбира от кожните клетки (фибробласти), където стимулира организма в производството на колаген, еластин и хиалуронан. Така малките бръчки намаляват, а кожата става видимо по-стегната и по-гладка.

Колатенови лампи за солариум
Колатенови лампи за солариум

Колатеновите лампи излъчват едновременно Ултравиолетова светлина (лъчи за тен) и Червена/колаген светлина (лъчи които стимулират организма в производството на колаген, еластин и хиалуронан и по този начин спомагат регенерацията на кожата). След соларната сесия кожата изглежда свежа и гладка. Соларната процедура е особено нежна, директното пигментиране се подобрява, а придобития тен е дълготраен.

 

Спираловидни УВ лампи за солариум
Спираловидни УВ лампи за солариум

Това са ултравиолетови лампи за солариум с извита спираловидна форма. Специалната форма на тези лампи спомага за генериране на по-високо УВ излъчване, а също така се постига една допълнителна топлина по време на соларната процедура. Това отпуска мускулите и освежава по време на сеанса за тен.

Спираловидни колатенови лампи за солариум
Спираловидни колатенови лампи за солариум

Това са колатенови лампи за солариум с извита спираловидна форма. Специалната форма на тези лампи спомага за генериране на по-високо УВ излъчване, а също така се постига една допълнителна топлина по време на соларната процедура. Това отпуска мускулите и освежава по време на сеанса за тен. В допълнение червената светлина спомага за регенерация на кожата.

Рейнбоу лампи за солариум
Рейнбоу лампи за солариум

Това са уникални лампи за солариум в четири различни цвята, които се монтират в солариумът в точно определен ред. Получава се солариум, който свети със светлината на дъгата, интегрира свойствата на синята, зелената, червената и жълтата светлина и създава впечатляващи цветове и ефекти. Всеки от четирите цвята има свой собствен ефект: Синя светлина за чиста и безупречна кожа, Зелена светлина за регенерация и релаксация, Червена светлина за добре поддържана, красива и гладка кожа, Жълта светлина за радостта от слънцето. 

УВ лампи с високо налягане за солариум
УВ лампи с високо налягане за солариум

Ултравиолетовите лампи с високо налягане се поставят най-често в лицевия панел на солариума и в областта на раменете. Съществуват и модели солариуми, които са оборудвани изцяло с УВ лампи с високо налягане. SolarPower предлага широка гама от първокласни УВ лампи с високо налягане за всички видове солариуми. Предлагаме лампи с мощност от 200 до 2000 вата. Дали с GY 9.5, G12, R7S основа или кабел: всички лампи предоставят изключителен капацитет и постоянна мощност през целия им полезен живот до 800 часа.

Колагенови лампи с високо налягане за колариум
Колагенови лампи с високо налягане за колариум

Колагенови лампи с високо налягане се поставят в лицевия панел на колариума. Колагеновите лампи за колариум излъчват светлина в червения спектър с дължини на вълните, които стимулират организма в производството на колаген, еластин и хиалуронан и по този начин спомагат за естественото подмладяване на кожата. Светлината от колагеновите лампи се абсорбира от кожните клетки (фибробласти), където стимулира организма в производството на колаген, еластин и хиалуронан. Така малките бръчки намаляват, а кожата става видимо по-стегната и по-гладка.

Колатенови лампи с високо налягане за солариум
Колатенови лампи с високо налягане за солариум

Колатенови лампи с високо налягане се поставят в лицевия панел на солариума. Колатеновите лампи излъчват едновременно Ултравиолетова светлина (лъчи за тен) и Червена/колаген светлина (лъчи които стимулират организма в производството на колаген, еластин и хиалуронан и по този начин спомагат регенерацията на кожата). След соларната сесия кожата изглежда свежа и гладка. Соларната процедура е особено нежна, директното пигментиране се подобрява, а придобития тен е дълготраен.

LED светодиоди за солариум
LED светодиоди за солариум

LED светодиодите се използват в по-новите поколения солариуми. Обикновено служат за излъчване на Червена/колаген светлина, но също има и УВА LED светодиоди. LED светодиодите за солариум имат по-дълъг полезен живот и консумират по-малко енергия от лампите за солариум, но са и значително по-скъпи.